Twój schowek

Informacje
PERU SHB ORGANIC
14.30 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Peru.

Składniki:

Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Kawa ta rośnie na ocienionych stokach Andów, zbierana jest w tradycyjny sposób - ręcznie - wybierane są tylko dojrzałe ziarna. Największa ilość certyfikowanej, organicznej kawy uprawiana jest w regionach Chanchamayo i Cuzco. Umieszczony przy nazwie skrót SHB oznacza najwyższej jakości ziarna (SHB = strictly hard bean - wyłącznie twarde

IMBIR-CYTRYNA
23.30 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Chiny.

Składniki:

Białe herbaty: Shou Mei, Pai Mu Tan i Snow Buds (min. 61%), zielona chińska herbata Bancha, imbir (min. 6%), trawa cytrynowa (min. 4,6%), kwiatki pomarańczy, naturalny aromat.

Opis:

Zaparzanie:

3-4 minuty w 90ºC

POMARAŃCZA W CZEKOLADZIE
13.40 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Brazylia.

Składniki:

Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Wyselekcjonowane ziarna kawy Arabika Brazylia Santos o smaku pomarańczy i aksamitnej czekolady (min. 2.4%).

Zaparzanie:

5 minut w 90ºC

 

 

Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej kawy:

PAI MU TAN
22.40 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Chiny, prowincja Fujian, ogród Huling.

Składniki:

Herbata biała.

Opis:

Chińska biała herbata produkowana w niewielkich ilościach w południowo-­wschodniej części prowincji Fujian. Klarowny napar o świeżym aromacie i gładkim, aksamitnym smaku. Najlepiej pić ją po posiłkach lub jako lekką herbatę popołudniową.

Zaparzanie:

5 minut w 90ºC

WEST BLUE JAVA
18.00 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Indonezja, region Sunda.

Składniki:

Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Kawa ta pochodzi z regionu Sunda w pobliżu miasta Badung. Jest to najstarszy region plantacji na Jawie. Kawę uprawia się na wys. 1400-1550 m n.p.m., a ziarna są ręcznie selekcjonowane przed płukaniem. Niezwykły smak spowodowany jest metodą produkcji „na mokro”. Delikatny, lekko ziemisty charakter typowy dla kaw indonezyjskich. P

ASSAM OP BLEND
18.90 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Indie; prowincja Assam.

Składniki:

Czarna herbata.

Opis:

Liście: mieszanka herbat z okolic Assam.

Aromat i smak: herbata o mocnym i bogatym smaku z wyczuwalną nutą słodu. Idealne uzupełnienie śniadaniowych potraw np. bekonu.

Kolor naparu: głęboki, ciemnobursztynowy.

Zaparzanie:

1 łyżeczka