Informacje |
PERU SHB ORGANIC
14.30 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Peru.
Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.
Opis:
Kawa ta rośnie na ocienionych stokach Andów, zbierana jest w tradycyjny sposób - ręcznie - wybierane są tylko dojrzałe ziarna. Największa ilość certyfikowanej, organicznej kawy uprawiana jest w regionach Chanchamayo i Cuzco. Umieszczony przy nazwie skrót SHB oznacza najwyższej jakości ziarna (SHB = strictly hard bean - wyłącznie twarde |
IMBIR-CYTRYNA
23.30 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Chiny.
Składniki:
Białe herbaty: Shou Mei, Pai Mu Tan i Snow Buds (min. 61%), zielona chińska herbata Bancha, imbir (min. 6%), trawa cytrynowa (min. 4,6%), kwiatki pomarańczy, naturalny aromat.
Opis:
Zaparzanie:
3-4 minuty w 90ºC |
POMARAŃCZA W CZEKOLADZIE
13.40 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Brazylia.
Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.
Opis:
Wyselekcjonowane ziarna kawy Arabika Brazylia Santos o smaku pomarańczy i aksamitnej czekolady (min. 2.4%).
Zaparzanie:
5 minut w 90ºC
Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej kawy:
PAI MU TAN
22.40 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Chiny, prowincja Fujian, ogród Huling.
Składniki:
Herbata biała.
Opis:
Chińska biała herbata produkowana w niewielkich ilościach w południowo-wschodniej części prowincji Fujian. Klarowny napar o świeżym aromacie i gładkim, aksamitnym smaku. Najlepiej pić ją po posiłkach lub jako lekką herbatę popołudniową.
Zaparzanie:
5 minut w 90ºC |
WEST BLUE JAVA
18.00 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Indonezja, region Sunda.
Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.
Opis:
Kawa ta pochodzi z regionu Sunda w pobliżu miasta Badung. Jest to najstarszy region plantacji na Jawie. Kawę uprawia się na wys. 1400-1550 m n.p.m., a ziarna są ręcznie selekcjonowane przed płukaniem. Niezwykły smak spowodowany jest metodą produkcji „na mokro”. Delikatny, lekko ziemisty charakter typowy dla kaw indonezyjskich. P |
ASSAM OP BLEND
18.90 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Indie; prowincja Assam.
Składniki:
Czarna herbata.
Opis:
Liście: mieszanka herbat z okolic Assam.
Aromat i smak: herbata o mocnym i bogatym smaku z wyczuwalną nutą słodu. Idealne uzupełnienie śniadaniowych potraw np. bekonu.
Kolor naparu: głęboki, ciemnobursztynowy.
Zaparzanie:
1 łyżeczka |
|