Informacje | ||
---|---|---|
![]() |
Kraj pochodzenia: Tanzania. Składniki: Arabika 100% w ziarnach. Opis: Kawa uprawiana na zboczach góry Kilimandżaro. Jest to miejsce podsiadające najlepsze warunki do uprawy znakomitych ziaren arabiki ze względu na wulkaniczną glebą i unikalny mikroklimat. Dzięki temu kawę z Tanzanii cechuje aksamitny, pełny napar o słodkim, a zarazem lekko korzennym aromacie, któremu towarzyszy przyjemna owocowa kwaskowość. |
|
![]() |
Opis: Najbardziej kakaowe czekolady mleczne na polskim rynku. - Największa zawartość wysokiej jakości ziarna kakao - Duża ilość mleka - BRAK lecytyny sojowej - i stosunkowo mała ilość cukru sprawiają, że Czeko |
|
![]() |
Kraj pochodzenia: Czechy. Składniki: Kawałki ananasa i papai, rodzynki, kawałki fig, żurawiny i jabłka, organiczny hibiskus, plasterki pomarańczy, czarna porzeczka, kwiatki piwonii, aromat. Opis: Mieszanka owocowa o smaku dojrzałych owoców tropikalnych. Zaparzanie: 5-8 minut w 96ºC 5 czubatych łyżeczek (18g) na 1000ml, 96°C, parzyć 6 min.
  |
|
![]() |
Kraj pochodzenia: Indie. Składniki: Arabika 100% w ziarnach. Opis: Po raz pierwszy do Indii sadzonkę kawy przywiózł święty Baba Budan przemycając ją z jemeńskiego portu w Mocha. Pierwsza indyjska plantacja w górach Chikkamagaluru posiada więc jego imię. Najlepsza Arabika pochodząca z indyjskich regionów takich jak Mysore lub Malabar sprzedawana jest pod wspólną marką Plantation AA. "AA" jest |
|
![]() |
Kraj pochodzenia: Chiny. Składniki: Białe herbaty: Shou Mei, Pai Mu Tan i Snow Buds, zielona herbata China Bancha, rodzynki (min. 13%), kawałki ananasa, naturalny aromat winogron, kwiatki jaśminu. Opis: Idealnie skomponowana mieszanka białej i zielonej herbaty o niepowtarzalnym smaku soczystych winogron. Zaparzanie: 3-4 minuty w 90ºC |
|
![]() |
Opis: Świąteczny dzbanek z motywem w gwiazdki z reniferem wykonany z wysokiej jakości porcelany. Dzbanek w atrakcyjnym pudełku prezentowym z tym samym motywem. Pojemność: 0,6l Producent: Cha Cult KONSTANTIN zobacz Do dzbanka pasuje filtr XS 5cm |