MADAGASKAR 44% kakao 50g
16.00 zł brutto
|
Opis:
Czekolada zarówno dla fanów mlecznych jak i ciemnych czekolad. Nie jest to typowa przesłodzona, komercyjna czekolada mleczna. Można w niej poczuć dużą zawartośc kakao, które pochodzi z plantacji z Madagaskaru. Wytrawny smak został złagodzony dużą porcją mleka, ale cały czas można rozkoszować się aromatami pochodzącym z ziarna kakao o wyraźnych nutach karmelu, drewna i wanilli.
Skład:
Cukier, ziarno kakao z Madagaskaru, m |
DOMINIKANA 70% kakao 50g
16.00 zł brutto
|
Opis:
Polecamy Państwu czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany. Ziarno Hispaniola nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Charakteryzuje się ono silnym owocowym posmakiem z wyraźnie cytrusową nutą. Ze względu na brak składników dodatkowych, seria Grand Cru pozwala miłośnikom czekolady bez dodatków na porównanie smaku ziaren kakaowca z różnych krajów świata. Różnice są łatwo zauważalne, dokładnie tak, jak ma to miejsce w prz |