Informacje |
ROOIBOS SŁOŃCE AFRYKI
18.60 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
RPA.
Składniki:
Organiczny Rooibos (min. 87.8%), czarna porzeczka, kawałki truskawek, liście jeżyny, kwiatki róży i dziewanny, aromat.
Opis:
Czerwony Rooibos o ekspansywnym i pobudzającym smaku owoców leśnych.
Zaparzanie:
5 minut w 96ºC |
KONFITURA Z PIGWY
16.00 zł brutto
|
Składniki: owoce pigwy, pigwowca, cukier (owoc pigwowca pochodzi z uprawy ekologicznej)
Opis: Produkty z owoców pigwy są bardzo smaczne i zdrowe, gdyż zawierają do 14% cukru (głównie glukozę i fruktozę) kwasy organiczne (jabłkowy, winowy, cytrynowy), pektyny, garbniki, olejek lotny, prowitaminę A, do 20 mg witaminy C w 100g świeżego miąższu, żelazo, miedź, potas, magnez, wapń i fosf |
ŚLIWKA W CYNAMONIE
15.80 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Cejlon.
Składniki:
Czarna herbata Cejlon, kawałki śliwek (min. 15,3%), aromat, kawałki cynamonu (min. 1,5%), kwiatki ostu, liście czarnej porzeczki, płatki bławatka.
Opis:
Czarna herbata o znakomitym połączeniu śliwki z wyrazistym cynamonem.
Zaparzanie:
2-3 minuty w 96ºC
Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej herbaty z 1g suszu. |
OOLONG SKRZYDŁA MOTYLA
27.00 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Tajwan.
Składniki:
Herbaty: Formosa Oolong i Ti Kuan Yin Oolong, morele (min. 21%), miechunka peruwiańska (min. 3%), kwiatki stokrotki, naturalny aromat.
Opis:
Herbata Oolong o zaskakującym smaku miechunki peruwiańskiej i słodkich moreli.
Zaparzanie:
3-5 minut w 90ºC |
MATE GREEN
11.00 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Brazylia.
Składniki:
Mate.
Opis:
Bardzo popularny napój w Ameryce Łacińskiej, pochodzący z Brazylii i Argentyny. Mate nie należy do rodziny upraw, z których produkuje się herbatę. Ma bardzo dużą zawartość kofeiny (6,5%), więcej niż kawa czy inne herbaty nawet o 1,5%. Zawiera również wiele witamin, białka, magnezu, żelaza, sodu, fluoru i wiele innych składników potrzebnyc |
CYNAMONOWE CIASTKO
13.40 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Brazylia.
Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.
Opis:
Wyselekcjonowane ziarna kawy Arabika Brazylia Santos o smaku słodkiego cynamonu, wanilii i orzechów (2,9%)
Zaparzanie:
zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.
Wartości odżywcze w 100ml zaparzonej kawy:
|