Informacje |
KONFITURA Z MORELI Z WHISKY
16.00 zł brutto
|
Składniki: morele, whisky, cukier
Opis: Świetny dodatek do herbaty, jak również do deserów, niepowtarzalny aromat moreli. Masa netto 220g. |
KENIA AA KANGOCHO
26.80 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Kenia.
Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.
Opis:
Plantacja położona na górze Sierra Mount na wysokości 1600 m n.p.m. w rejonie Nyeri, należy do zrzeszenia plantatorów zwanego Gikanda. Każdy plantator uprawia około 200 krzewów kawy. Najwyższej jakości zbioru dokonuje się tylko raz w roku - na wiosnę. Kawa "AA" jest określeniem grupy do której zaliczana jest plantacja w skali: |
PU-ERH WIŚNIE W RUMIE
20.70 zł brutto
|
Kraj pochodzenia:
Chiny.
Składniki:
Herbata Pu Erh (min. 76,9%), hibiskus, wiśnie (min. 8,6%), aromat rumu (min. 1,9%), aromat, płatki nagietka.
Opis:
Herbata Pu Erh o niezwykłym wiśniowym smaku z kuszącym aromatem rumu.
Zaparzanie:
3-5 minuty w 96ºC |
DOMINIKANA 70% kakao + żurawina 55g
16.00 zł brutto
|
Opis:
Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny. Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się ze kwaśno-słodką żurawiną rosnącą tylko na półkuli północnej. Jest to niezwykłe połączenie północy i południa zamknięte w jednej tabliczce. Kakao Hispani |
Czekolada mleczna + truskawka i pieprz 100g
23.00 zł brutto
|
Opis:
Niespotykane i wyjątkowe połączenie słodkich truskawek oraz zielonego pieprzu, zatopionych w mlecznej czekoladzie. Przenikająca się słodycz i ostrość tworzą niesamowitą ucztę dla kubków smakowych.
Skład:
Cukier, masło kakaowe, ziarno kakao, mleko w proszku, truskawki liofilizowane (suszone na zimno), pieprz zielony.
Producent:
Manufaktura Czekolady |
ESPRESSO DON VITO
19.50 zł brutto
|
Składniki:
Arabika 100% w ziarnach.
Opis:
Wysokiej jakości mieszanka espresso została skomponowana z ziaren arabiki z Brazylii, z wyżyn afrykańskich oraz z Azji Południowej. Jest mocna z niezrównanym połączeniem słodyczy i przypraw. Nadaje się pod mocne espresso jak również może służyć jako podstawa do idealnego cappuccino lub latte macchiato.
Zaparzanie:
5 minut w 90ºC |