Twój schowek

Informacje
DETOX TEA
9.30 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Czechy.

Składniki:

Szypułki i liście pokrzywy, kwiatki czarnego bzu, liście maliny, kwiatki nagietka, liście brzozy, kwiatki bławatka.

Opis:

Oczyszczająca mieszanka ziołowa.

Pokrzywa ma działanie moczopędne, oczyszcza, pobudza krążenie krwi oraz metabolizm. Kwiat dzikiego bzu zmniejsza gorączkę, działa napotnie oraz wykrztuśnie. Posiada właściwości odtruwające przy zaburzeniach przemiany

ECUADOR GALAPAGOS
28.00 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Ekwador, wyspa San Cristobal.

Składniki:

Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Pierwsza kawa na wyspach Galapagos była uprawiana na wyspie Chatham w 1879 r., kiedy to po raz pierwszy przywieziono rośliny kawowe z kolonii francuskich. Obecnie wyspa nazwa się San Chrisobal i nadal jest producentem wyśmienitej kawy. Unikalny klimat, który jest umiarkowanie tropikalny w połączniu ze stosunkowo młodą wulkaniczn

HAWAII MAUI YELLOW BOURBON 250g
62.00 zł brutto

Kraj pochodzenia:

USA, Hawaje

Składniki:

Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Farma Kaabaoali jest jedyną plantacją na Maui i prowadzona jest profesjonalnie od ponad 25 lat. Od roku 1988 kawa rośnie na polach, które wcześniej były plantacją cukru. Plantacja znajduje się około 4 km na północ od miasta Lahaina, co oznacza ‘bezlitosne słońce’. Prawdziwa wyjątkowość kawy to samo ziarno. Jako

NEKTAR BOGÓW
26.70 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Chiny.

Składniki:

Biała herbata: Shou Mei, Pai Mu Tan, Snow Buds, (min. 60%), herbata zielona China Bancha, kawałki białej czekolady, żółte pączki róży, plasterki truskawek (min. 4,8%), aromat, kwiatki lawendy, ostu i nagietka.

Opis:

Niesamowita mieszanka białej i zielonej herbaty o smaku słodkich truskawek z nutą białej czekolady.

Zaparzanie:

5 minut w 90&

INDYJSKI SPECJAŁ
14.90 zł brutto

Kraj pochodzenia:

Cejlon.

Składniki:

czarna herbata Cejlon, cynamon, aromat cytrynowy, kolendra, imbir, goździki. Może zawierać śladowe ilości orzechów.

Opis:

Czarna herbata o zdecydowanym smaku wyrazistych przypraw z lekką nutą imbiru.

Zaparzanie:

2-3 minuty w 96ºC