DOMINIKANA 70% kakao + żurawina 55g

PLN brutto PLN brutto
Do schowka

Opis:

Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny. Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się ze kwaśno-słodką żurawiną rosnącą tylko na półkuli północnej. Jest to niezwykłe połączenie północy i południa zamknięte w jednej tabliczce. Kakao Hispaniola to niezwykle delikatna i rzadka roślina. Wymaga wiele troski i doświadczenia by mogła wydać wspaniałe plony. Po włożeniu do ust kawałka tej czekolady wszystko staje się jasne... można niejako "zobaczyć" ludzi pracujących na plantacji, zasmakować w rosnących nieopodal pomarańczach, a w posmaku wyczuć bukiet tulipanów...

Skład:

Ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, żurawina.

Producent:

Manufaktura Czekolady

Inne polecane produkty