Kraj pochodzenia:
Czechy (kraj pochodzenia herbaty: Kenia)
Składniki:
Czarna herbata Kenia, jabłko (min.14%), figi (min.8%), skórka cytrynowa, naturalny aromat, płatki bławatka. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Opis:
Szlachetna herbata z gorącej Keni, figi i cytryny zza oceanu oraz z jabłka z rodzimych sadów. Na dodatek jeszcze naturalny aromat i głęboki, nieprzesadnie słodki smak.
Wszystko to składa się na doskonałą kompozycję.
Zaparzanie:
1 łyżeczka (2g) na 200ml, 96°C, parzyć 3 min.
Wartości odżywcze w 100 ml zaparzonej herbaty z 1 g herbaty.
Wartość energetyczna KJ | Wartość energetyczna Cal | Tłuszcz | Kwasy tłuszczowe nasycone | Węglowodany | Cukier | Białko | Sól |
18,00 | 4,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,03 |