BRAZYLIA FAZENDA MARIANO

PLN brutto PLN brutto
Do schowka

Kraj pochodzenia:

Brazylia.

Składniki:

Arabika 100% w ziarnach.

Opis:

Brazylia, posiadająca 2,3 mln hektarów upraw, jest największym producentem i eksporterem kawy na świecie.

Plantacja: Farma Mariano położona jest w górach Serra de Sao Domingos w środkowowschodniej części Brazylii, w stanie Minas Gerais. Plantacja od czwartego pokolenia należy do rodziny Barbosa.

Kawa: zbierane są tylko dojrzałe owoce kawowca, które przetwarzane są metodą suchą

Aromat i smak: słodkawy, wyraźny przypominający czekoladę i orzechy. Delikatna kwaskowatość,  aksamitne body.

Kawa szczególnie polecana do zaparzania w chemexie, ekspresie ciśnieniowym, driperze, french pressie (zaparzaczu tłokowym) oraz w aeropresie.

Zaparzanie:

zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.

Inne polecane produkty